Poro-sienipannukakut

Ainekset

 (4-6 annosta)
Pannukakkutaikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 dl maitoa
1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
200-250 g tuoreita sieniä
1 sipuli
noin 300 g poro- tai saksanhirvikäristelihaa
20 g voimariinia
1 rkl riista-sienifondia tai vihannesfondia
rouhittua mustapippuria
3 rkl tuoretta meiramia silputtuna tai 1,5 tl
kuivattua meiramia

Paistamiseen:
voimariinia

Ohje

 Pannukakkutaikina: Mittaa kuivat aineet sekoituskulhoon. Lisää maito, kermaviili ja kananmunat hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota viileässä 15-30 minuuttia.

Kuori ja kuutioi sipuli. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna rasva paistinpannussa ja ruskista sieni-sipulisilppu sekä poronkäristysliha. Mausta ja sekoita seos pannukakkutaikinaan.

Paista suuria tai pieniä pannukakkuja ohukaispannussa. Tarjoa pannukakkujen kanssa sokerilla maustettua punaviinimarjasurvosta ja raikasta salaattia.

 


Kommentit