Pippuripihvi kahdelle

Ainekset

 n. 300 g mureaa naudan sisä- tai ulkofileetä
3 tl rosee-, viher- ja mustapippurisekoitusta
1 rkl öljyä
1 rkl voita
suolaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl soijakastiketta
(1tl sinappia)

Ohje

 Nuiji pihvit kevyesti nyrkillä. Murskaa pippurit huhmaressa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa ja anna maustua ja lämmetä huoneenlämpöisiksi. Kuumenna öljy ja voi pannussa. Nosta pihvit pannuun, kun vaahto rasvan pinnalta on kadonnut. Kypsennä pihvit molemmin puolin 1-2 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. Mausta ruskistuneet pihvit ripauksella suolaa. Nosta pihvit lautaselle odottamaan. Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Nosta pihvit uudelleen pannuun ja anna niiden kuumentua kastikkeessa. Nosta lautasille ja kaada kastike päälle.

 


Kommentit