Paistettu lampaanfilee

Ainekset

 n. 1 kg lampaan ulkofileetä

Marinadi:
2-3 dl punaviiniä
1 dl öljyä
2 tl kuivattua rosmariinia
4-6 valkosipulin kynttä, viipaleina

Ruskistamiseen: öljyn ja voin sekoitusta
Pinnalle: suolaa
Hauduttamiseen: tilkka vettä

Ohje

 Laita fileet matalaan vuokaan. Sekoita marinadin ainekset ja kaada fileiden päälle. Peitä vuoka ja anna fileiden marinoitua viileässä pari vuorokautta. Kääntele lihoja välillä. Kuivaa fileet kevyesti ja ruskista pannussa, kuumennetussa rasvassa joka puolelta kauniin ruskeiksi. Hiero pintaan suolaa. Kaada pannuun tilkka vettä ja hauduta fileitä noin 5 minuuttia. Tarkista, että liha jää sisältä punertavaksi. valmista haudutusliemestä madeirakastike.

 


Kommentit