Pääsiäisen lammaspaisti

Ainekset

 n. 3 kg lampaanpaistia
5 valkosipulin kynttä
1 rkl sinappia
3 – 4 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia

Ohje

 Pyyhi paisti. Tee paistin pintaan veitsenkärjellä reikiä ja työnnä niihin suikaloidut valkosipulin kynnet. Sivele paisti sinapilla ja ripota pinnalle suola, valkopippuri ja yrtit. Nosta paisti ritilälle uunipannun päälle. Kaada uunipannulle tilkka vettä ja pane paisti 175 asteiseen uuniin. Varaa kypsymisaikaa noin 1½ tuntia kilo kohti. Jos käytössäsi on lihalämpömittari, työnnä se paistin pakruimpaan kohtaan niin ettei se ota luuhun kiinni. Kypsän paistin sisälämpötila on 80 astetta. Valele paistia kypsymisen loppuvaiheessa kermakahvilla (1 dl kahvia, 1 dl kermaa). Kermakahvin sijasta voit käyttää valeluun mainiosti myös punaviiniä. Siivilöi uunipannulle valunut liemi kattilaan, lisää siihen tarvittaessa vettä niin, että saat 5 dl lientä. Vatkaa joukkoon 3 rkl vehnäjauhoja. Keitä muutama minuutti. Lampaanpaistin seuraksi sopivat gratinoitu perunalaatikko, uunipannussa kypsennetyt porkkanasuikaleet ja pikkusipulit, minttuhyytelö sekä keitetyt ruusukaalit.

 


Kommentit