Musaka

Ainekset

 2 (600 g) munakoisoa
4-6 keskikokoista perunaa
vettä suolaa.

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa,
1 rkl ruokaöljyä,
1 dl sipulikuutioita
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl basilikaa
1 tlk (400g) tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä

Juustokastike:
2 1/2 rkl öljyä
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa,
3/4 tl suolaa
mustapippurirouhetta
3 dl emmental-mozzarella-raastetta.
Koristeeksi:
tuoreita basilikan lehtiä.

Ohje

 Ruskista jauheliha kuumassa öljyssä paistokasarissa. Lisää kasariin jäiset sipulikuutiot. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria. Kaada joukkoon tomaattimurska. Mausta puristetuilla valkosipulinkynsillä. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Juustokastiketta varten sekoita kattilassa kuuman öljyn joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito sekoittaen kahdessa erässä. Keitä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.Lisää juustoraaste.

Kuori ja viipaloi perunat noin 1/2 cm viipaleiksi. Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen noin 5 minuutiksi. Viipaloi munakoisot 1 cm viipaleiksi. Nostele perunat reikäkauhalla laakean voidellun vuoan pohjalle. Pane myös munakoisoviipaleet kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Valuta kuten perunaviipaleet.

Levitä jauhelihakastiketta peruna- ja munakoisoviipalekerroksien väliin. Kaada juustokastike päällimmäiseksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele basilikan lehdillä. Tarjoa lisänä vihersalaattia ja patonkia.

 


Kommentit