Mestarikokin maukas porsaanseläke

Ainekset

 4 annosta
1 kg:n pala porsaan kyljysriviä
6 kivetöntä luumua
1 omena
1½ tl suolaa
½ tl valkopippuria
¼ tl inkivääriä
½ tl lihalientä tai vettä
2 dl omenasosetta
2 rkl mietoa sinappia
(vettä tai lihanlientä)

Ohje

 Kuori ja leikkaa omena pieniksi lohkoiksi.
Leikkaa lihaan muutama viilto syiden suuntaan ja täytä viillot luumuilla ja omenapaloilla.
Hiero mausteet lihaan ja pane se rasvapuoli ylöspäin ritilälle uunipellille ja pelti uuniin.
Kun paistoajasta on kulunut noin puolet voitele lihaa lihaliemellä tai vedellä ja toista voitelu vielä kerran paistoajan loppupuolella
Lämmitä omenasose, sekoita siihen siirappi ja pellillä oleva paistoliemi. Mikäli sose tuntuu paksulta lisää vielä vettä tai lihalientä. Tarjoa tämä kastikkeena

 


Kommentit