Majavamuhennos

Ainekset

 1 kg majavaa
Vettä
Kuivattuja kasviksia
Pippuria
Suolaa
Sipulia
Laakerinlehtiä
Voita
Timjamia

Ohje

 Kiehauta liha ja kaada vesi pois. Laita pataan vettä ja pistä liha kiehumaan. Lisää joukkoon kuivatut kasvikset, pippurit, suola, sipuli ja laakerinlehdet. Keittäessäsi lihaa kypsäksi muista tarkistaa välillä keittoveden määrä. Jos tarve vaatii niin lisää pataan vettä. Lihan kiehuessa voit kuoria ja lohkoa perunat.
Ota kypsä liha kattilasta ja pilko se noin peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Siivilöi keitinliemi ja laita perunat kiehumaan liemeen. Kun perunat ovat kypsyneet, niin survo ne liemen sekaan. Valmista yrttivoi sulattamalla pannussa voita. Laita voin sekaan hiukan timjamia muhimaan. Pyöräytä majavan palaset yrttivoissa ja lisää ne sen jälkeen perunasurvokseen. Tarkista maku ja tee tarpeellisia loitsuja jos haluat.
Tarjoile majavamuhennos leivän kanssa.

 


Kommentit