Lammaskaali

Ainekset

 n. 1 kg luista lampaanlihaa tai n. 700 g luutonta lampaanlihaa annospaloina (lapaa, etuselkää, rintaa)
1 keräkaali
2-3 porkkanaa
2 sipulia
10 maustepippuria
1 laakerinlehti
(1 tl rosmariinia tai minttua)
n. 2 tl suolaa
4-5 dl vettä

Ohje

 Ruskista lihapalat kevyesti pannussa. Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat ja hienonna sipulit. Laita isoon pataan tai kattilaan kerroksittain ruskistetut lihapalat, kaalisuikaleet, porkkanaviipaleet, hienonnetut sipulit ja mausteet. Kaada joukkoon vettä sen verran, että ainekset peittyvät puoliksi. Kaali kutistuu kypsyessaan, jolloin siitä irtoaa vettä. Jos käytät kesäkaalia, nesteen ei tarvitse peittää kuin neljännes aineksista. Kesäkaali kypsyy nopeammin kuin talvikaali, joten hauduta lihaa ensin yksinään vajaa tunti ennenkuin lisäät kesäkaalin.
Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä kannen alla liedellä tai uunissa. Liedellä lammaskaali kypsyy kypsyy runsaassa tunnissa. Uunissa 200 asteessa 1,5-2 tunnissa.

 


Kommentit