Konjakkijänis

Ainekset

 Paloiteltu jänis

Marinadi:
Ohuina siivuina porkkana, varsiselleri, iso sipuli, 4-5 valkosipulinkynttä, puoli punttia persiljaa, timjamia ja rosmariinia maun mukaan, 3-4 laakerinlehteä, 5-8 murskattua katajanmarjaa, pullo punaviiniä. Marinoi muovipussissa jääkaapissa 1 vrk; kääntele lihoja välillä.

50 g vehnäjauhoja
suolaa
100 g voita
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl pehmeää konjakkia
pippuria

Ohje

 Valmistusohje:
Kuivaa marinadi jänispaloista. Kieritä suolalla maustetuissa vehnäjauhoissa. Ruskista kuumalla valurautapannulla lihassyyt kiinni. Nostele marinointiliemen laakerinlehdistä ja katajanmarjoista puolet pois. Mausta suolalla ja kiehauta. Tarkista maku ja nosta sitten jäniksenpalat marinadin sekaan valurautapataan. Anna hautua reilut 2 tuntia 180-190 asteessa. Nosta lihat erikseen tarjoiluastiaan. Siivilöi padan neste ja pa-lauta juurekset takaisin. Soseuta ja tarkista maku. Lorauta makusi mukaan konjakkia ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista vielä maku ja kaada vasta sitten jäniksen lihoille. Tarjoile kuorineen uunissa paahdettujen lohkoperunoiden kera. Saat lisää väriä annoksiin, kun tarjoilet lisukkeina paistettuja pikkuporkkanoita, papuja tai suolan kera keitettyä kaalirapia (kyssäkaalia).

 


Kommentit