Karjalanpaisti

Ainekset

 500-600 g naudan paistia
300-400 g porsaan lapaa tai etuselkää
tai noin 1 kg karjalanpaistilihoja
1-2 sipulia
15 maustepippuria
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
kylmää vettä

Ohje

 Laita uuni kuumenemaan 250 asteiseksi. Kuutioi lihat melko isoiksi kuutioiksi, jollet käytä valmiita karjalanpaistilihoja. Mikäli lihassa on luuta, laita nekin pataan lihojen joukkoon. Laita lihoista päällimmäiseksi sianlihaa. Halkaise kuoritut sipulit ja paina lihojen sekaan. Lisää mausteet ja niin paljon vettä, että päällimmäiset lihapalat juuri peittyvät.
Laita pata uuniin ilman kantta ja pidä siellä, kunnes pinta ruskistuu. Lisää hiukan vettä, käännä päällimmäiset lihapalat ja laita kansi päälle. Alenna uunin lämpö 175 asteeseen ja hauduta ruokaa vielä vähintään tunti, tai matalammassa lämmössä pitempäänkin.
Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

 


Kommentit