Erämiehen jauhelihapihvit

Ainekset

 400 g nauta-sikajauhelihaa
100 g hienonnettua sipulia
40 g perunasosejauhetta
1-2 dl vettä tai lihalientä
1-2 kananmunaa
1 rkl ohrakasta
1/2 tl musta- ja maustepippuria
1 tl Laitalan Luomutilan oreganoa
1,5 tl Laitalan Luomutilan erämiehen
mausteseosta
n. 50g mozzarellaa

Ohje

 Kuullota hienonnettu sipuli. Turvota perunasosejauhe nesteessä. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Muotoile öljytyin käsin pihveiksi.

Kypsennä jauhelihatuotteet:
UUNISSA: pane tuotteet uunipellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 220 C 10-15 min.
PANNULLA: Paista pannulla öljyssä, margariinissa tai voissa.
GRILLISSÄ: Sivele pihvit öljyllä tai marinadikastikkeella ennen grillaamista.
KEITTÄMÄLLÄ: Muotoile mureketaikinasta pyöryköitä tai puikulan muotoisia tahkoja. Kypsennä ne hellästi hauduttaen yrteillä ryyditetyssä lihaliemessä tai tomaattimehussa.

Vaihtele makuja ja muotoja:
1. Käytä lisäraaka-aineena kuutioitua paprikaa. Sekoita paprika perustaikinaan.
2. Mausta mureketaikina valkosipulilla ja chilillä.
3. Käytä lisäraaka-aineena hienonnettuja sieniä, kinkkua, pekonia tai savuporoa.
4. Käytä lisäraaka-aineena pilkottuja oliiveja, aurajuustoa…
5. Muotoile mureketaikinasta erikokoisia pyreitä tai soikeita pihvejä. Pyörittele pihvit ennen paistamista esim. seesamin siemenissä tai yrteillä ryyditetyissä
korppujauhoissa.
6. Voit valmistaa taikinasta lihamurekkeen ja täyttää sen esim. joillakin edellä mainituilla lisäraaka-aineilla. lisäraaka-aineena pilkottuja oliiveja, aurajuustoa…
5. Muotoile mureketaikinasta erikokoisia pyreitä tai soikeita pihvejä. Pyörittele pihvit ennen paistamista esim. seesamin siemenissä tai yrteillä ryyditetyissä
korppujauhoissa.
6. Voit valmistaa taikinasta lihamurekkeen ja täyttää sen esim. joillakin edellä mainituilla lisäraaka-aineilla.

 


Kommentit