Appelsiinipossu

Ainekset

 (4 annosta)
400 g porsaan suikalelihaa
1 sipuli viipaleina
2 valkosipulin kynttä viipaleina
2 – 3 rkl ruokaöljyä
0,5 – 1 lihaliemikuutio
1 appelsiini
3 dl vettä
1,5 tl ohra- tai maissitärkkelystä
200 g parsakaalia
1 rkl fariinisokeria
1 – 2 tl valkosipulista
yrttimaustesekoitusta

Ohje

 Ruskista lihasuikaleet, sipuli- ja valkosipuliviipaleet useammassa erässä paistokasarissa tai wokkipannussa. Pese appelsiini ja raasta sen keltaista kuoriosaa noin teelusikallisen verran. Laita ruskistetut ainekset pannuun tai wokkiin, lisää appelsiininkuoriraaste, murennettu liemikuutio ja vesitärkkelyssekoitus joukkoon. Hauduta 10 minuuttia kannella peitettynä. Lisää parsakaalipalat, fariinisokeri ja yrttimaustesekoitus. Hauduta 5 – 10 minuuttia. Lisää paloiteltu appelsiini joukkoon. Nauti riisin ja salaatin kanssa. Valmistusaika 30 minuuttia

 


Kommentit