Antillilainen possupata

Ainekset

 (6 hengelle)

1 luuton porsaanlapa
3 sipulia
6 linnunkielipaprikaa (pientä tulista maustepaprikaa)
6 valkosipulinkynttä
500 g kesäkurpitsaa
500 g munakoisoa
2 isoa perunaa
4 rkl mietoa curryjauhetta
1 rkl (ranskal.) sinappia
1 tl kurkumaa
1 tl kuminaa
1 tl Provencen yrttiseosta
1 tl valkopippuria
3 kokonaista neilikkaa
hyppysellinen jauhettua kanelia
bouquet garni -maustekimppu
5 kuorittua tomaattia mehussaan
1 l vasikanfondia
2 dl maapähkinäöljyä
1 sitruunan mehu
karkeaa suolaa

Ohje

 Leikkaa porsaanlapa suurehkoiksi kuutioiksi. Lavan tilalla voi käyttää myös kasleria tai broileria, äyriäisiä tai kalaa.
Laita uunivuokaan lihakuutiot, sinappi, 2 rkl curryjauhetta, karkeaa suolaa ja loraus öljyä. Sekoita hyvin keskenään. Laita ruskistumaan kuumaan uuniin n. 15 minuutiksi.

Jauha hienoksi sipulit, valkosipuli ja chilipippurit. Kuumenna vajaa desilitra öljyä kattilassa ja lisää jauhetut sipulit ja chilipippuri, maustekimppu, kurkuma, kumina, Provencen yrtit, muutama valkopippuri, 2-3 neilikkaa, curryjauhetta sekä kuoritut ja kevyesti murskatut tomaatit.

Sekoita joukkoon kolmannes vasikanfondista. Kuumenna kiehuvaksi. Ota lihat uunista ja lisää ne mausteseokseen. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää loppu fondi ja anna kiehua vielä muutama minuutti.

Jauha karkeaksi kesäkurpitsat, kaada sekaan hieman sitruunamehua ja lisää ne kattilaan lihan joukkoon. Mausta karkealla suolalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää jauhetut munakoisot, anna kiehua vielä 5 min. Lisää jauhetut perunat ja sekoita. Lisää hyppysellinen kanelia, sekoita hyvin. Anna porista 45 min. miedolla lämmöllä ilman kantta.

 


Kommentit