Äidin lihapullat

Ainekset

 1 pieni sipuli
1 rkl voita
1 iso peruna tai 1 dl korppujauhetta
1 1/2 – 2 dl vettä, maitoa tai kermaa
500 g jauhelihaa
1 muna
1 1/2 tl suolaa
1/4 tl mauste- tai valkopippuria

Ohje

 Kuori ja silppua sipuli ja kypsennä se pannussa voissa pehmeäksi. Kuori ja raasta peruna tai jos käytät korppujauhetta, anna sen hetki turvota nesteessä. Raakaa perunaa käyttäen lihapullista tulee erityisen kuohkeita ja ne pysyvät pehmeinä uudelleen lämmittäessäkin. Perunaa käytettäessä nestettä tarvitaan murekeseoksen tavallista vähemmän. Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja vaivaa taikina hyvin. Muotoile taikinasta märin tai öljytyin käsin lihapyöryköitä ja paista ne pannussa. Työ nopeutuu jos vain ruskistat lihapyörykät nopeasti paistinpannussa ja kypsennät ne sitten uunissa.

 


Kommentit