Vaniljapullat

Ainekset

 (n. 30 kpl)

Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa tai 2 pussia
kuivahiivaa
1 tl suolaa
1/2 rkl kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1 muna
n. 12 dl vehnäjauhoja
150 g rasvaa

Väliin:
1/2 dl sokeria
n. 100 g margariinia

Vaniljakiisseli:
7 dl maitoa
5 rkl perunajauhoja
1 muna
1/2 dl sokeri
1 rkl vaniljasokeria
(keltaista karamelliväriä)

Voiteluun:
kananmuna

Kuorrutus:
1-2 rkl vettä
2 dl tomusokeria

Ohje

 Vaniljakiisselin valmistaminen:
Valmista kiisseli ensin, jotta se ehtii hieman jäähtyä. Mittaa kaikki aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilaan ja keitä seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Lisää kiisseliin vaniljasokeri. Jätä kiisseli odottamaan.

Pullataikinan valmistaminen:
Jos käytät tuorehiivaa, murenna se kädenlämpöiseen nesteeseen. Kuivahiiva tarvitsee lämpöisemmän nesteen ja hiiva kannattaa lisätä jauhojen kanssa.
Sekoita maitoon kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma.
Lisää taikinaan suurin osa jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.
Lisää taikinaan pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta.
Kohota taikina liinan alla.

Pullien täyttäminen:
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli palat levyiksi.
Levitä pehmeää rasvaa levylle ja ripottele sokeria pinnalle.
Käännä taikina kaksinkertaiseksi. Leikkaa levystä veitsellä tai taikinapyörällä nauhoja. Pyöritä nauhat kierteelle ja käännä nauhat rullaksi. Kohota pullat pellillä.
Paina kohonneisiin kierrepulliin kolo, voitele pullat ja täytä pullat vaniljakastikkeella.
Paista pullia 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Jäähdytä pullat ja koristele pullat sokerivesikuorrutuksella. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään kulhossa. Pursota kuorrutus pullien päälle leivinpaperista käärityllä pursottimella tai kaada kuorrute muovipussiin, leikkaa yksi kulma auki ja pursota.

 


Kommentit