Valkosuklaa-Minttukakku

Ainekset

 200 g valkosuklaata
(esim. Nestlé)
150 g voita tai
1,2 dl öljyä
1 dl kermaa
2 dl tummaa ruokosokeria
2 munaa
1 dl silputtua viherminttua
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljaa
4 dl speltiä tai tummia
vehnäjauhoja
Kuorrutus:
100 g valkosuklaata
50 g voita
2 dl tomusokeria
pisaroittain nestettä: maitoa, kermaa tai kermalikööriä

Ohje

 Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kytke uuni 175-asteiseksi.
Paloittele suklaa uuninkestävään kulhoon voin ja kerman kanssa ja pane vuoka uuniin siksi aikaa kun vaahdotat munat ja sokerin. Sekoita sulanut suklaaliemi munavaahtoon.
Silppua minttu ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi jauhot, joihin leivinjauhe ja vanilja on sekoitettu.
Kaada taikina rengasvuokaan ja kypsennä noin 40 minuuttia uunin keskiosassa. Kumoa kypsä kakku ritilälle ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutussuklaa voinokareen kanssa. Sekoita joukkoon tomusokeri ja nestettä sen verran että kuorrutus notkistuu. Lisää neste pisaroina. Levitä heti kakun päälle. Kuorrutuksesta voi osan värjätä ohueksi hakatulla mintulla ja väriraidalla marmoroida kakun pinnan. Tarjoa kakku pirteän minttusiirapin kanssa.

 


Kommentit