Valkosuklaa-marjaleivos

Ainekset

 Sokerikakkupohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl luonnonvaniljaa

Täyte:
5 dl tuoreita marjoja
1 1/2 dl hyytelösokeria
Valkosuklaakate:
200 g valkosuklaata
noin 1/2 dl kermaa tai maitoa
(2 rkl kermalikööriä)

Päälle:
tuoreita kirsikoita, herukoita, karviaisia tai kookkaita vadelmia

Ohje

 Valmista sokerikakkutaikina. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää perunajauho siivilän läpi sekä vehnäjauhot ja vanilja. Levitä taikina leivinpaperille uunipellin päälle ja kypsennä levyä noin 15 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja jaa kahtia.
Pehmitä marjat hyytelösokerin kanssa (sokerin käyttöohje rasiassa) ja levitä seos toiselle taikinalevylle. Nosta toinen levy päälle ja anna hyytyä kylmässä.
Sulata valkosuklaa kerman tai maidon kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää halutessasi kermalikööri.
Jaa levy leivoksiksi ja tarjoa tuoreen valkosuklaakatteen ja marjojen kanssa.

 


Kommentit