Valkosipulipatonki

Ainekset

 4 patonkia

5 dl vettä
1 paketti hiivaa (eli 50 g)
1 pussi sipulikeittoainesta
1/4 dl öljyä
5 dl sämpyläjauhoja
6-8 dl vehnäjauhoja
3 valkosipulin kynttä

Ohje

 Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sipulikeittoainekset. Sekoita mukaan sämpyläjauhot ja valkosipulin kynnet puristettuina. Lisää vehnäjauhoja ja lisää lopuksi öljy. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa astian reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. Leivo jauhoisilla käsillä patongit ja anna niiden kohota uuninpellillä vielä hetken. Voitele vedellä ja vedä leipiin pienet viillot veitsellä.

Paista uunin keskitasossa 225 ºC n. 15 20 minuuttia.

 


Kommentit