Tanskalainen ruisleipä

Happan ruisrasraski

375g vettä

225g ruisjauhoa

Ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan käydä huoneenlämmössä

 

Siemensekoitus sekoitetaan edellisenä päivänä

1000g vettä

600g leikattu ruis

400g auringonkukan siemeniä

100g pellavansiemeniä

60g suolaa

Ainekset sekoitetaan keskenään

Taikina

Yllä oleva siemensekoitus

1300g karkea ruisjauho

1000g vettä

700g siirappia

600g vehnäjauhoja

600g ruisraskia

125g hiivaa

Valmistus

Taikinanlämpö 27-29°C

Sekoitetaan hitaalla 30min

Taikinan lepoaika 45 minuuttia

Taikinan yhteispaino noin 6.5 kiloa voit tarvittaessa pienentää ainesosia tarpeesi mukaan

Laita taikina vuodeltuihin vuokiin täytä 2/3

Nostatusaika n50 min ilman höyryä anna taikinan nousta vuoan reunaan

Paisto

Paistolämpö 180°C noin 60 min

 


Kommentit