Sitruunapai

Ainekset

Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 rkl sokeria
2 munankeltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 sitruunaa
2 dl vettä
¾ dl sokeria
2 munankeltuaista
1 muna
2 rkl perunajauhoja
1 rkl voita

Päälle:
4 munanvalkuaista
1 dl tomusokeria

Ohje

Valmista ensin pohja. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina piirasvuokaan ja paista 200 asteessa 20 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Pese sitruunat huolella ja raasta toisesta kuori. Purista sitruunoista mehut.
Laita kattiaan sitruunan raastettu kuori, vesi, sokeri, keltuaiset, muna ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.
Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu ja voi. Ota vuoka uunista ja levitä kiisseli pohjalle.
Vaahdota valkuaiset ja lisää tomusokeri joukkoon vähitellen seosta koko ajan vatkaten.
Pursota tai nostele kahdella lusikalla valkuais-sokerivaahto keoiksi täytteen päälle. Pane vuoka takaisin uuniin ja jatka paistamista 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt.

 


Kommentit