Setsuuri (Limppu)

Ainekset

 n. 4 limppua

1 l piimää tai kurria
1 rkl suolaa
2 dl siirappia
2 tl pomeranssinkuorta
1 tl hien. kuminoita tai anista
0,5 kg ruisjauhoja
1,5 kg hiivaleipäjauhoja

Voiteluun:
siirappivettä (1 rkl siirappia + 2 dl vettä)

Ohje

 Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi.

Lisää muut aineet.

Alusta taikina hyvin.

Kohota taikina kaksinkertaiseksi.

Leivo setsuurit ja kohota.

Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 50 50min. ajan.

Pistele leivät ennen paistamista ja voitele ne paistamisen loppupuolella siirappivedellä, jotta saat kauniin, kiiltavän pinnan.

Peitä paistetut leivät ja anna niiden jäähtyä hitaasti leivinliinan alla.

 


Kommentit