Saint-Honoré

Ainekset

 8 hengelle

Murotaikina:
150 g vehnäjauhoja
75 g voita
ripaus suolaa
1 munankeltuainen
1/2 dl vettä

Tuulihattutaikina:
2,5 dl vettä
80 g voita
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
150 g vehnäjauhoja
4 munaa

Poltettu sokeri:
130 g sokeria
1/2 dl vettä

Kermatäyte:
5 dl vispikermaa
3 munanvalkuaista
150 g hienoa sokeria
2 tlk vaniljasokeria
1/2 dl vettä

(koristeluun pistaasijauhetta)

Ohje

 Valmista murotaikina pohjaa varten. Nypi sormin yhteen jauho, pehmeä voi ja suola. Sekoita niihin nopeasti munankeltuainen ja vesi. Pyöritä taikina palloksi, anna sen levätä 20 minuuttia ja kauli se sitten puolen sentin paksuiseksi levyksi. Nosta taikina voidellulle pellille ja leikkaa se 25 cm:n läpimittaiseksi kiekoksi. Pistele taikina haarukalla.

Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta kattilassa vesi, voi, sokeri ja suola. Ota kattila liedeltä heti kun se alkaa kiehua ja lisää yhdellä kertaa jauhot. Sekoita puukauhalla ja lisää kananmunat yksitellen.

Laita puolet taikinasta pursotinpussiin. Pursota siitä rengas murotaikinakiekolle sen reunoja myötäillen ja sitten spiraali pohjan keskelle. Tee lopusta taikinasta pieniä tuulihattuja suoraan voidellulle pellille.

Paista pohjaa 190-asteisessa uunissa 30 min., mutta ota tuulihatut pois jo 20 minuutin päästä.

Valmista kermatäyte. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita vesi, sokeri ja vaniljasokeri kattilassa ja anna niiden kiehua, kunnes liemi on paksua mutta juoksevaa. Kaada kiehuvankuuma sokeriliemi nauhana valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten, ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on jäähtynyt. Laita se sitten kylmenemään jääkaappiin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen kylmä valkuaisvaahto kunnolla sekoittaen.

Valmista vaalea poltettu sokeritahna sokerista ja vedestä keittämällä niitä hitaasti kattilassa, kunnes tahna alkaa saada vähän väriä. Kasta siihen tuulihattujen pohjat ja asettele tuulihatut vierekkäin kypsän kakkupohjan reunoille.

Täytä kakun keskusta kermavalkuaisvaahdolla. Ripottele päälle pistaasijauhetta väriä antamaan. Valuta loppu poltettu sokeri tuulihattujen päälle. Tarjoile kylmänä.

 


Kommentit