Rusinainen päärynäkakku

Ainekset

 100 g margariinia
400 g vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
3 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
25 g hiivaa

Täyte:
n.2 dl rusinoita
1 tlk (850 g) päärynänpuolikkaita
2 tl
kanelia
1 rkl sokeria

Voiteluun: muna

Ohje

 Nypi kylmä rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi tai käytä monitoimikonetta. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva, sokeri, suola ja vanilliinisokeri. Sekoita maito ja jauhoseos tasaiseksi taikinaksi. Lisää hiukan jauhoja tarvittaessa, mutta jätä taikina pehmeäksi. Vaivaa taikina lopuksi tasaiseksi jauhotetulla pöydällä.

Jaa taikina kahteen osaan. Kaaviloi reilu puolet pohjaksi ja vuoraa sillä lasisen, voidellun piirakkavuoan (halk. n.25 cm) pohja ja reunat. Lado pohjalle talouspaperin päällä valutetut päärynänpuolikkaat kupera puoli ylöspäin vaikka kukan muotoon. Ripottele rusinat päärynöitten väleihin ja päälle kanelia ja sokeria. Kaaviloi lopusta taikinasta vuoan kokoinen kansi ja peitä sillä piirakka. Taita reunat kannen päälle ja painele lusikanvarrella kuvio kiinnityskohtaan. Anna kakun kohota hyvin lämpimässä.

Voitele pinta munalla ja paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa puolisen tuntia, kunnes pohja on saanut kunnolla väriä. Peitä kakku lopussa leivinpaperilla, ettei se tummu liikaa pinnalta. Kumoa haaleaksi jäähtynyt kakku ja käännä se leikkuulaudan avulla. Jäähdytä hyvin. Siivilöi päälle tomusokeria.

 


Kommentit