Ruhtinaskakku

Ainekset

 1 pkt (à 500 g) pakastettua voitaikinaa yhtenä levynä

Voiteluun:
munaa
1/2-1 l mansikoita tai muita makeita marjoja
1 tlk (2 dl) kuohukermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle:
tomusokeria

Ohje

 Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja jaa kahtia. Kaaviloi kumpikin puoli taikinasta noin 1 cm:n vahvuiseksi levyksi. Tee toisesta kakkuun sellaisenaan pohja eli nosta se leivinpaperille pellille ja pistele haarukalla. Leikkaa toinen levy kapeiksi nauhoiksi ja muotoile niistä ristikko pellille. Voitele ristikon pinta munalla välttäen reunojen voitelua. Se estää taikinan kohoamisen. Pistele ristikkoon reikiä haarukalla. Kypsennä levyt 225-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi ja jäähdytä.

Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja viipaloi päälle runsaat puolet mansikoista. Vaahdota ja mausta kerma. Levitä se runsaana kerroksena marjaviipaleiden päälle. Nosta ristikko pinnalle ja paina niin, että kerma pursuaa ylös aukoista. Koristele kakku lopuilla marjoilla. Sirota pintaan sihdin läpi tomusokeria. Tarjoa kakku puolen tunnin kuluttua.

 


Kommentit