Rapeat puolukkaleivokset

Ainekset

(noin 15 kpl)

100 g margariinia tai voita
½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1½ dl kaurahiutaleita
(½ tl manteliaromia)
1 keltuainen
12 rkl kylmää vettä

Täyte:
3 dl kuohukermaa vaahdotettuna
n. 2 dl puolukkahilloa
2 tl vanilliini- tai vaniljasokeria

Kauramurut:
25 g margariinia tai voita
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria

Päälle:
Puolukoita

Lisäksi tarvitaan:
(folio)leivosvuokia

Ohje

Nypi rasva, sokeri, jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe käsin murumaiseksi. Lisää keltuainen ja halutessasi manteliaromi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Jaa taikina noin 15 osaan (riippuu leivosvuokien koosta) ja painele palat voideltuihin vuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskellä noin 12 minuuttia, kunnes pohjat ovat kypsiä. Anna leivospohjien hiukan jäähtyä ja kumoa vuoista.

Leivospohjat kannattaa valmista etukäteen ja täyttää ne vasta juuri ennen tarjoilua. Sekoita kermavaahtoon puolukkahillo ja vanilliini. Jaa puolukkakerma leivospohjille. Sulata kauramurujen rasva paistinpannulla. Lisää hiutaleet ja sokeri. Sekoittele, kunnes hiutaleet saavat kauniin värin ja ovat rapeita. Anna murujen jäähtyä ja ripottele leivoksille puolukoiden kanssa.

 


Kommentit