Raparperi-murupiiras

Ainekset

2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1 dl (100 g) voita sulatettuna

Päälle:
½ l raparperipaloja
1 – 1½ dl sokeria
2 tl inkivääriä

Murut:
50 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

Ohje

Voitele irtopohjainen kakkuvuoka. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja lopuksi maidon ja rasvan seos.
Kaada taikina vuokaan ja levitä sen päälle sokerilla ja inkiväärillä maustetut raparperipalat.
Sekoita vielä haarukalla kulhossa muruseos ja ripottele murut piiraan pintaan. Kypsennä uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
Jäähdytä piiras haaleaksi ja irrota vuoastaan. Tarjoa sellaisenaan tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa.

 


Kommentit