Ranskalainen riisikakku

Ainekset

 150 g puuroriisiä
5 dl kiehuvaa vettä
5 dl kuumaa maitoa
2 munan keltuaista
100 g sokeria
25 g voita

vuoan vuoraamiseen:
100 g sokeria
1/2 dl kuumaa vettä

karamellikastike:
200 g sokeria
2 dl ranskankermaa
pari tippaa sitruunanmehua

Ohje

 Lisää riisit kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Kaada siivilään ja huuhdo kuumalla vedellä. Kuumenna kattilassa maito, lisää riisit ja keitä kunnes seos puuroutuu ja maito on imeytynyt riiseihin. Sekoita kypsään, hiukan jäähtyneeseen puuroon keltuaiset, sokeri ja voi. Paahda sokeri kattilassa kullanruskeaksi. Lisää kuuma vesi ja keitä, kunnes seos on tasaista ja raskasjuoksuista. Valuta sokeriliemi kaunismuotoisen kakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Lusikoi riisiseos kakkuvuokaan. Kypsennä kakku uunissa, vesi hauteessa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä vuoassaan jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku vadille ja kuorruta karamellikastikkeella. Paahda sokeri kastiketta varten kattilassa kullanruskeaksi. Lisää paahdetun sokerin joukkoon ranskankerma. Sekoita ja keitä seosta, kunnes se on sakeaa kastiketta. Lisää muutama tippa sitruunanmehua jos kastike sakenee liikaa. Kaada lämmin kastike kakun kuorrutukseksi.

 


Kommentit