Ranskalainen maustekakku

Ainekset

 1,5 litran vuokaan:
700 g vehnäjauhoja
400 g hunajaa
200 g sokeria
2 munankeltuaista
4 tl leivinjauhetta
1/2 tl aniksensiemeniä tai nelimaustetta
1 appelsiinin raastettu kuori
1 sitruunan raastettu kuori
2 murskattua neilikkaa (tai 1/2 tl jauhettua neilikkaa)

Ohje

 Kuumenna 1/4 litra vettä sokerin kanssa. Kun sokeri on sulanut, lisää hunaja. Kun seos on nestemäistä ja lämmintä, kaada se siivilöityjen jauhojen ja leivinjauheen joukkoon, lisää munankeltuaiset ja mausteet. Sekoita puukauhalla kunnes taikina on tasaista.

Vuoraa voidellulla leivinpaperilla pitkä vuoka, kaada taikina vuokaan ja tasoita päällinen märän lusikan lappeella.

Paista uunissa 175-180°C:ssa 1 tunti 20 minuuttia ja pidä silmällä väriä paistumisen aikana. Tarkista kypsyys tikulla, jonka täytyy pysyä puhtaana.

Kumoa kakku vuoasta leivinpapereineen, ja poista paperi sitä mukaa kun kakkua syödään. Säilytä maustekakku peltilaatikossa.

 


Kommentit