Porkkanakääretorttu

Ainekset

 3 suurta munaa
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl hienoksi raastettua porkkanaa
75 g sulatettua margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria

Täyte:
100 g taloussuklaata
1 tlk ranskankermaa
34 rkl tomusokeria
1 tl raastettua appelsiinin kuorta

Ohje

 Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon sulatettu rasva, porkkanaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 225-asteisessa uunissa 78 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Sulata paloiteltu suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita hiukan jäähtynyt suklaa ranskankerman, tomusokerin ja appelsiinin kuoren kanssa. Levitä täyte kääretorttupohjalle ja kääri se rullalle. Anna tekeytyä hetki kylmässä ennen leikkaamista.

 


Kommentit