Pehmeä puolukkatorttu

Ainekset

 2 munaa
1 dl sokeria
1 dl ruokakermaa
50 g margariinia tai voita sulatettuna
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
4 dl puolukoita

Päälle:
1 dl ruokakermaa
1 muna
1/2 dl sokeria
1/2 rkl vehnä- tai perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria

Ohje

 Sekoita munat ja sokeri. Lisää joukkoon kerma, sula rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Levitä taikina voideltuun 25 sentin piirakkavuokaan ja ripottele puolukat pinnalle. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 15 minuuttia.

Sekoita täytteen kerma, muna, sokeri, jauhot ja vanilliinisokeri. Levitä seos vuokaan päällimmäiseksi. Paista torttua vielä 1015 minuuttia kunnes se on kypsä. Peitä piiras tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

 


Kommentit