Pehmeä hunajakakku

Ainekset

 ½ kg hunajaa
½ kg jauhoja
3 munaa
1 kuppi hapankermaa
½ kuppia voita
½ kuppia sokeria
1 tl ruokasoodaa
2 tl mausteseosta
mausteseos
2 ruokalusikallista kanelia
2 rl maustepippuria
4 teelusikallista neilikkaa
1 rl appelsiininkuorta
4 tl inkivääriä.

Ohje

 Hunajakakkujen perusaine on hunaja. Sen pitää olla tummaa, mikä saadaan aikaiseksi kuumentamalla hunajaa tai lisäämällä seokseen kuumennettua sokeria. Hapankermaa käytetään antamaan pehmeyttä ja nostatus tapahtuu ruokasoodalla. Hunajakakkujen maku riippuu mausteiden määrästä ja mausteseoksen koostumuksesta.
Hunajakakkujen erityislaatu on se, että ne maistuvat paremmilta vähän vanhempina.

Kuumenna hunajaa hiljaisella lämmöllä, n. 10 min. Jäähdytä. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri ja lisää hunajaan. Lisää mausteseos ja sekoita kunnolla. Lisää sulatettu voi, hapankerma sekä sooda ja jauhot. Sekoita kaikki ainekset ja lisää ne vaahdotettujen valkuaisten sekaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 160C:ssa 30-45 min. Viilennä kakku.

 


Kommentit