Paraisten piparkakut

Ainekset

 250g Voita

150g Siirappia

200g Sokeria

1 tl Kanelia

1 tl Inkivääriä

1 tl Neilikkaa

½ rkl Pomeranssinkuorta

2 Pientä munaa

1 tl Suolaa

2 tl Soodaa

½ Kg Vehnäjauhoja

Ohje

 Siirappi,Sokeri,Kaneli,Inkivääri,Neilikka,Pomeranssi kuumennetaan ( ei kiehauteta ).

Siirappi-mausteseos kaadetaan kuumana voin päälle ja vaahdotetaan.

Lisää munat yksitellen sekä jauhot ja kohotusaine.

Taikina saa seistä seuraavaan päivään.

Pipareiden valmistus:

Kauli taikina ohueksi levyksi ja Painele piparimuotilla piparilevyä siirrä varovasti piparit uunipellille ja paista HUOM PALAA HERKÄSTI

Anna pipareiden jäähtyä hieman ennen siirtämistä pois uunipellilltä ovat aluksi pehmeitä.

Paista 160-180 asteessa noin 6 minuttia

 


Kommentit