Pähkinä-espressokakku

Ainekset

 4 munaa
1/2 pkt (125 g) tomusokeria
1 rkl korppujauhoja
1 rkl espressojauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1 pss (70 g) pekaanipähkinöitä

Kuorrutus:
100 g suolatonta voita
1/2 pkt (125 g) tomusokeria
1 keltuainen
1 rkl espressojauhetta
2 rkl kuumaa vettä
Koristeluun:
kokonaisia pähkinöitä
espressojauhetta

Ohje

 Voitele ja korppujauhota pitkänmallinen kakkuvuoka. Erota munan valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja pölysokeri paksuksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja murskatut pähkinät.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää ne varovasti nostellen joukkoon.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä sitä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä ja käännä sitten kakku ympäri ritilälle.
Valmista kuorrutus. Vaahdota keskenään huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja munankeltuainen. Lisää kuumaan veteen sulatettu espressojauhe sekoittaen. Levitä kuorrute kakun päälle. Koristele kakku pähkinöillä ja espressojauheella. Anna kakun seistä kylmässä seuraavaan päivään.

 


Kommentit