Pääsiäiskakku

Ainekset

 3 munaa
1 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl maizenaa (maissitärkkelystä)
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
4 liivatelehteä
12 rkl sitruunamehua
1 tlk (200 g) ranskankermaa
3/4 dl sokeria
1 tlk maito- tai kermarahkaa
150 g pääsiäisrakeita tai pieniä suklaamunia
1 dl vadelmamarmeladia

Koristeluun:
tomusokeria
suklaata rouhittuna ja pääsiäisrakeita

Ohje

 Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 22 sentin irtopohjavuokaan. Paista 175-asteisen uunin alaosassa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä. Anna kakun levätä hetki ja kumoa. Anna jäähtyä ja jaa kahtia.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista enin vesi pois ja kuumenna sitruunamehun kanssa kattilassa sekoittaen, kunnes liivakot liukenevat. Sekoita ranskankerma, sokeri ja rahka. Lisää makeiset ja hiukan jäähtynyt liivate. Leikkaa pestyn paistovuoan pohjalle leivinpaperipyörylä. Pane kakun pohjalevy vuokaan ja levitä päälle marmeladi ja sen jälkeen täyte. Paina toinen levy päälle. Anna hyytyä kylmässä.

Nosta kakku vadille. Sihtaa päälle tomusokeria ja laita koristeeksi suklaarouhetta ja pääsiäismakeisia.

 


Kommentit