Päärynä-viinimarjapiirakka

Ainekset

 Taikina:
75 g maidotonta margariinia
2 rkl sokeria
2 dl luontaisesti gluteiinitonta jauhoseosta
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl päärynätölkin lientä

Täyte:
1 tlk (410 g) soseutettuja päärynöitä
2 dl punaisia viinimarjoja

Ohje

 Vaahdota margariini ja sokeri.

Sekoita joukkoon jauhot (joihin leivinjauhe on sekoitettu).

Lisää päärynälientä niin, että saat pehmeän taikinan.

Levitä taikina matalan piirakkavuoan (halk. n. 18 cm) pohjalle ja reunoille.

Soseuta täytteeseen säilykepäärynät ilman lientä.
Levitä sose piirakkapohjalle ja ripottele päälle viinimarjat.

Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

 


Kommentit