Muurainkakkuset

Ainekset

100 g pehmeää kasvimargariinia
1½ dl tomusokeria
2 munanvalkuaista
1½ dl vehnäjauhoja

Täyte:
Jäätelöä tai kermavaahtoa
Tuoreita tai pakastettuja ja sulaneita muuraimia tai muurainhilloa

Ohje

Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kovaksi vaahdoksi vatkatut valkuaiset. Siivilöi jauhot taikinaan ja sekoita varovasti.
Jauhota pelti ja merkitse sille ympyröitä noin 12 cm:n suuruisella lautasella. Levitä taikinaa mahdollisimman ohuelti ympyröiden sisälle. Paista kakkuja 225 asteessa 4 – 5 minuuttia.
Irrota kakut pelliltä ohuella veitsellä. Tee kakuista nopeasti pieniä simpukoita alassuin käännetyn lasin tai kupin päällä. Kakut voidaan muotoilla myös pieniksi tötteröiksi, jotka pannaan lasiin. Jos kakut ehtivät jähmettyä, ne voidaan lämmittää nopeasti uudelleen uunissa.
Täytä kakut juuri ennen tarjoamista kermalla tai jäätelöllä ja muuraimilla.

 


Kommentit