Muhkea omenapiirakka

Ainekset

Taikina:
125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1¼ dl tuorejuustoa
½ tl hienonnettua
kardemummaa

Täyte:
3 – 4 kirpeää omenaa
50 g sulatettua voita tai margariinia
2 – 3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl kanelia

Päälle:
1 prk (2½ dl) ranskankermaa
2 kananmunaa

Ohje

Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe.
Lisää tuorejuusto ja kardemumma.
Nosta taikina hetkeksi jääkaappiin ja kaaviloi sitten jauhotetun leivinpaperin päällä hieman vuokaa suuremmaksi, pyöreäksi levyksi.
Nosta levy pape-reineen vuokaan.
Pistele pohja haarukalla.
Lohko omenat ja kasta sulatetussa rasvassa.
Nosta lohkot piirastaikinalle ja ripottele päälle sokeri-kaneliseos.
Sekoita ranskankerma ja munat, kaada seos omenalohkojen väleihin.
Paista torttu uunissa noin 175 asteessa 45 minuuttia.

 


Kommentit