Mausteinen sacherkakku

Ainekset

 Pohjaan:
3 dl sokeria
150 g voita
170 g taloussuklaata
ripaus suolaa
4 keltuaista
1 ½ tl vaniljasokeria
1 ½ tl kanelia
½ tl neilikkaa
½ tl inkivääriä
½ tl pomeranssinkuorta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl perunajauhoja
1 3/4 dl karkeita vehnäjauhoja
4 rkl maitoa
4 valkuaista

Kostuttamiseen:
n. 1 dl appelsiinimehua

Täytteeksi:
300 g aprikoosimarmeladia
1/4 tl vaniljatangon sydäntä

Kuorruttamiseen:
170 g taloussuklaata
100 g voita
½ dl sokeria
½ dl vettä

Koristeeksi:
tähtianiksia

Ohje

 Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa joukkoon keltuaiset ja pieni ripaus suolaa. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulaneeseen suklaaseen pieninä annoksina muutama lusikallinen voi-sokerivaahtoa ja lisää maito. Lisää tämä suklaaseos loppuun voi-sokerivaahtoon. Sekoita mausteet, jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne joukkoon. Vaahdota valkuaiset erikseen ja käännä ne varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunnin verran. Anna kakun jäähtyä ennen kuin kumoat sen vuoasta. Halkaise, kostuta tilkkasella appelsiinimehua ja levitä väliin reilu kerros aprikoosimarmeladia, jonka olet maustanut vaniljalla. Levitä loput marmeladista kakkupohjan pintaan ja reunoille. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lisää nokareittain huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vesi. Kaada haalea kuorrutus kakun päälle ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi myös kakun reunoille. Koristele kakku muutamalla tähtianiksella. Jäähdytä viileässä.

 


Kommentit