Maukas makkarapiirakka

Ainekset

 1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
125 g margariinia tai voita
23 rkl kylmää vettä

Täyte:
n. 250 g lenkkimakkaraa pieninä kuutioina
½ purjoa hienonnettuna
½ paprikaa kuutioina
(tilkka rasvaa)
1 tlk (250 g) raejuustoa
2 munaa
yrttisekoitusta
n. 1 dl juustoraastetta

Ohje

 Nypi jauhot ja rasva sekaisin. Lisää kylmää vettä, jotta muodostuu taikina. Painele se voidellun 24 sentin piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta pohja kylmään noin puoleksi tunniksi. Pistele ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Kuullota purjo- ja paprikapalat halutessasi pannulla. Pyöräytä makkarapalat joukossa ja anna seoksen hiukan jäähtyä. Sekoita joukkoon raejuusto ja munat. Mausta seos yrtillä ja levitä tasaisesti vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vielä uunin keskellä noin 20 minuuttia.

 


Kommentit