Laskiaispulla kaakaolla

Ainekset

 (25 pikkupullaa)
100 g luomuvoita
5 dl luomumaitoa
½ tl suolaa
50 g hiivaa
1-1 ½ dl luomusokeria
2 tl luomukardemummaa
1 luomu- tai lattiakananmuna
n. 1 ½ l luomuvehnäjauhoja

1 kananmuna voiteluun
päälle raesokeria

täytteeksi luomuvadelma- tai mansikkahilloa ja luomukuohukermaa

Ohje

 Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteeseen. Lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä muna. Sulata margariini. Lisää osa jauhoista ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää sulanut margariini ja loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa puoli tuntia. Leivo taikinasta pyöreitä pikkupullia ja anna kohota.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia uunin keskitasolla 5 -10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta luomusokerilla. Halkaise jäähtyneet pullat ja laita hilloa sekä kermavaahtoa väliin.

 


Kommentit