Kirsikkatorttu

Ainekset

 1 l kirsikoita
1 dl korppujauhetta

Päälle:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 ps (60 g) mantelilastuja

koristeluun:
muutama kirsikka

Ohje

 Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele laakea piirasvuoka hyvin sulatetulla voilla. Lado pohjalle kivettömiksi peratut kirsikat, joista kannat on poistettu. Ripottele pintaan korppujauhe. Vaahdota munat hyvin. Lisää sokeri ja vaahdota edelleen kunnes vaahto on jäykkää. Lisää vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Sekoita varoen ja kaada taikina vuokaan kirsikoiden päälle. Tasoita pinta ja levitä siihen mantelilastuja. Kypsennä torttua uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

 


Kommentit