Kirsikkainen suklaakakku

Ainekset

 Pohja:

100g tummaa suklaata

100g voita

2 kananmunaa

1 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 pieni purkki liemeen säilöttyjä cocktail-kirsikoita

Täyte ja kuorrutus:

100g tummaa suklaata

100g valkosuklaata

1/2 dl kuohukermaa

Ohje

 sulata voi ja suklaa mikrossa tai vesihauteessa, sekoita tasaiseksi

vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kuivat aineet siivilän läpi

Lisää puolet paloitelluista kirsikoista taikinaan

Lisää suklaa-voiseos varovasti sekoittaen

kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun noin 20cm pyöreään irtopohjavuokaan ja paista noin 40 min 180 asteessa. Kypsyyttä voit kokeilla puutikulla.

Kumoa valmis kakku vuoasta ja halkaise se.

sekoita parista ruokalusikallisesta kermaa ja 50g tummaa suklaata kattilassa miedolla lämmöllä täyte ja levitä se kakun väliin.

sekoita samoin valkosuklaasta kakun kuorrute ja levitä se kakun päälle. lopun tummasta suklaasta voi sulattaa esim. mikrossa ja sitä voi levittää raidoiksi kakun päälle. Koristele lopuilla kirsikoilla.

Täytä ja kuorruta kakku vasta jäähtyneenä. Jos haluat erittäin kostean kakun, kostuta se kirsikoiden liemellä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Täyttämättömän ja kuorruttamattoman kakun voi myös pakastaa. rittäin kostean kakun, kostuta se kirsikoiden liemellä. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä. Täyttämättömän ja kuorruttamattoman kakun voi myös pakastaa.

 


Kommentit