Kieputuskakku

Ainekset

 Pohja (1 kpl):
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajuhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl Vadelmahilloa
1 prk (250 g) rahkaa
1/2 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
1 prk (á 2 dl) vispikermaa
1 ps (90 g) Ranskalaisia pastilleja

Koristelu:
2 prk (á 2 dl) vispikermaa
1 rkl Vaniliinisokeria
noin 1 litra tuoreita kauden marjoja tai hedelmiä tai säilykehedelmiä tai erilaisia karamelleja (esim. ranskanpastilleja, rouhittua suklaata tms.)

Ohje

 Valmista pohjalevy. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille jäähtymään, irrota leivinpaperi ja anna jäähtyä. Hienonna ranskanpastillit ja sekoita ne rahkan joukkoon. Lisää sokerit sekä vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi. Levitä pohjalevylle ensin ohuelti hilloa, sitten rahkaseosta. Leikkaa pohja pituussuunnassa noin 5 sentin suikaleiksi. Kääri yksi suikale rullalle ja nosta rulla tarjoiluvadin keskelle. Keitaise seuraavat viipaleet rullan ympärille, jolloin kakku suurenee. Näin voit rakentaa kakun juuri niin isoksi kuin haluat. Voit tehdä myös toisen ja kolmannen kerroksen hieman kapeammista suikaleista. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljalla ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Koristele haluamallasi tavalla marjoilla, hedelmillä tai makeisilla.

 


Kommentit