Keväinen keikauskakku

Ainekset

 Vuokaan:
25 g leivontamargariinia tai voita
1 dl fariinisokeria
1/2 l raparperipaloja

Päälle:
1 muna
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
25 g leivontamargariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienonnettua kardemummaa

Koristeluun:
2-3 rkl pähkinä- tai mantelirouhetta

Ohje

 Voitele tavallinen kuivakakkuvuoka paksusti pehmeällä rasvalla ja ripottele pintaan sokeri. Silppua vuoan pohjalle hennot raparperinvarret.

Kiehauta vesi ja leivontamargariini. Jäähdytä seos.

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vuorotellen vettä ja jauhoja, joihin olet sekoittanut leivinjauheen ja kardemumman. Kaada taikina vuokaan raparperin päälle. Kypsennä uunin alaosassa 30-40 minuuttia. Jäähdytä kakku haaleaksi ja kumoa. Koristele pinta pähkinärouheella. Tarjoa lisäksi kermavaahtoa.

 


Kommentit