Kauralastukakku

Ainekset

 Kauralastutaikina (3 kerrosta):
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl kaurahiutaleita
2 rkl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja

Täyte ja koristelu:
3 dl kuohukermaa
1 prk (150g) ranskankermaa
1/2 dl sokeria
tuoreita- ja säilykehedelmiä: esim. päärynää, persikkaa, mandariinia, kiiviä, viinirypäleitä sitruunamelissan lehtiä

Ohje

 Sulata voi. Sekoita voisulan joukkoon kaikki taikinan ainekset. Nosta keskelle uunipeltiä leivinpaperin päälle kolmasosa taikinasta, riippuen siitä, kuinka monta kerrosta haluta valmistaa. Taikinaa ei tarvitse levittää, se leviää paistamisen aikana. Paista kerrokset yksi kerrallaan 150 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon ranskankerma. Makeuta sokerilla. Paloittele hedelmät sopivan kokoisiksi paloiksi. Aseta kakkuvadille kauralastukerros ja sen päälle kermavaahtoa sekä hedelmäpaloja. Toista sama muilla kerroksilla. Koristele myös kakun pinta kermavaahdolla ja hedelmillä.

 


Kommentit