Katkarapupiiras

Ainekset

100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kermaa
150 g katkarapuja kuorittuna
150 g savukalaa
200 g juustoa raastettuna (esimerkiksi Kuusamo tai Pohjanpoika)
150 g smetanaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
½ dl tilliä hienonnettuna
Sitruunaviipale
Sitruunapippuria

Ohje

Nypi pehmeä voi ja jauhot keskenään. Lisää joukkoon suola ja kerma, sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Ota muutama katkarapu sivuun koristelua varten ja levitä loput piiraspohjan päälle savukalapalojen kanssa.

Sekoita keskenään smetana, kerma ja kananmunat, ripaus sitruunapippuria ja lopuksi tilli sekä juustoraaste.

Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Koristele ennen tarjoilua muutamalla katkaravulla, tuoreella tillinversolla ja sitruunaviipaleella.

 


Kommentit