Kakku Finlandia

Ainekset

 2 munaa
1 munankeltuainen
110 g sokeria
2 cl kirsch-viinaa
(voi korvata vodkalla)
110g jauhettuja manteleita
70 g perunajauhoja
70 g haaleaa voisulaa
2 munanvalkuaista
20 g sokeria valkuaisille

Ohje

 Voitele kakkuvuoka, jonka läpimitta on 20 cm. Aseta vuoan pohjalle leivinpaperi. Vatkaa munat, keltuainen ja sokeri vaahdoksi. Lisää viina, manteli ja perunajauhot varovasti sekoittaen. Lisää myös sulatettu voi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahdon joukkoon 20 g sokeria. Yhdistä vaahdot keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista sitä 170-200 asteessa n. 35 minuuttia eli kunnes kakku on kullankeltainen ja kestää sormen painalluksen. Kumoa valmis kakku ritilälle, jossa on keittiöpyyhe ja poista vuoka. Kumoa toiselle ritilälle ja poista pyyhe. Anna jäähtyä ja halkaise pohja keskeltä kahteen osaan. Kostuta kakkupohjat seoksella, jossa on 5 cl vodkaa, 5 cl appelsiinimehua ja 5 cl sokerilientä, joka on valmistettu keittämällä 100 g sokeria 1 desissä vettä. Levitä toisen pohjan päälle 100 g aprikoosimarmeladia ja nosta toinen pohja sen päälle. Tue kakku leivinpaperireunuksella ja peitä se paksulla suklaavaahdolla, jonka valmistat sekoittamalla puoleen litraan vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa 200 g sulatettua extra bitter -suklaata. Korista kakun reuna suklaalastuilla.

 


Kommentit