Kääretortun täytteitä

Ainekset

 Suklainenkreemitäyte

2 kpl kananmunaa
0,5 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
2 rkl maissijauhoja
100 g suolatonta voita
1 kpl vaniljatanko
2 kpl liivatetta
1 sitruunan mehu
100 g tummaa suklaata

Hillotäyte:

1½ dl hilloa ( esim: mansikka )
1½ dl kermaa
vähän vaniljasokeria

Marianne täyte:

2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
pussillinen Marianne-karkkeja
vanilliinisokeria
(sokeria)

Ananastäyte:

1 muna
2 dl Valio Kevytkermaa
2 tlk (á 227(145 g) ananasmurskaa liemineen
3 rkl maissitärkkelystä
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Jäätelö täyte:

1 l vanilja- tai mansikka-Valiokermajäätelöä
1/2 dl marja- tai mantelilikööriä
300 g mansikoita soseena

Kirsikkatäyte:

1 prk (250 g) Maitorahkaa
1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 dl hienonnettua säilykekirsikkaa
1 1/2 dl (100 g) rouhittua tummaa suklaata
2 dl Kuohukermaa

Puolukkatäyte:

1 prk (250 g) Maitorahkaa
1 1/2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 dl survottuja puolukoita
6 liivatelehteä
1/4 dl vettä tai puolukkamehua
2 dl Kuohukermaa

Mustaherukkatäyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 dl rahkaa
1 dl Siro- sokeria
5 liotettua liivatetta
4 rkl sitruunamehua
1 dl mustaherukkasosetta

Manteli täyte:

200 g mantelimassaa hienoksi raastettuna
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
2 rkl konjakkia, likööriä tai appelsiinimehua

Ohje

 Suklainenkreemitäyte:
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maissijauho joukkoon siivilänläpi koko ajan vatkaten. Kiehauta kerma ja halkaistu vaniljatanko sekä raastettu suklaa. Kaada kerma muna-sokerivaahtoon voimakkaasti vatkaten. Saosta seos liedellä mieluiten vesihauteessa. Nosta vaniljatanko pois saostuneesta massasta ja lisää pehmeäksi vatkattu voi nokareina edelleen vatkaten. Liota liivatteet ja sulata ne lämmitettyyn sitruunamehuun. Sekoita nopeasti massaan

Marianne Täyte:

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja murskatut karkit. Sekoita ja mausta mielesi mukaan vanilliinisokerilla ja sokerilla.

Ananstäyte:

Sekoita kattilassa kaikki aineet. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiehahtaa. Säästä täytteestä pieni osa kuorruttamiseen. Jäähdytä ja levitä torttupohjalle. Rullaa ja kääri pakettiin. Levitä loppu täyte kääretortun pinnalle.

Jäätelö täyte:

Notkista pehmeä jäätelö. mausta sose liköörillä. Levitä jäätelö jäähtyneelle torttulevylle. Levitä päälle mansikkasose. Rullaa ja paketoi. Pakasta vähintään 2 tuntia. Leikkaa viipaleiksi.

Kirsikkatäyte:

Sekoita rahkaan sokerit, kirsikat ja suklaa. Vaahdota kerma ja lisää täytteeseen. Levitä täyte torttulevylle ja rullaa. Kääri pakettiin ja anna vetäytyä muutama tunti..

Puolukkatäyte:

Pehmitä liivatteita vähintään 10 min kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokeri, vanilliinisokeri ja puolukkasurvos. Liuota liivatelehdet kiehuvaan veteen ja lisää rahkaseokseen. Yhdistä rahkaseos varoen kermavaahtoon. Levitä täyte jäähtyneelle torttupohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta levy (esim. uunipellillä) jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kun täyte on hyytynyt, kääri torttu rullalle

Mustaherukkatäyte:

Sekoita keskenään vaahdotettu kerma,
rahka sekä sokeri.
Mausta toinen sitruunamehulla ja mustaherukkasoseella.
Sekoita joukkoon sulatetut liivatteet.
Hyydytä seuraavaan päivään.

Mantelitäyte:

Sekoita täyteaineet keskenään, levitä kääretorttulevylle ja kääri se rullalle

Tässä vain muutamia täytteitä mitä voi laittaa unelma/kääretortun väliin vain mielikuvitus on rajana

 


Kommentit