Kääretorttu

Ainekset

 3 munaa
2 dl sokeria
2 rkl kylmää vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
hilloa tai sosetta

Ohje

 Pelti vuorataan leivinpaperilla. Muna ja sokeri vatkataan ja samalla lisätään kylmä vesi. Vatkaamista jatketaan kunnes seos on oikein kuohkeaa (n. 5 min. tehosekoittimella). Sitten lisätään varovasti vehnäjauho, perunajauho ja leivinjauhe, jotka on sekoitettu keskenään erillisessä kipossa. Taikinaa sekoitetaan mahdollisimman kevyesti nostelemalla, mieluiten esim. ruokalusikalla.
Taikina levitetään tasaisesti pellille, jossa on leivinpaperi. Kääretorttu paistetaan uuninlämmössä 230ºC vaaleanruskeaksi. Paistumisaika on noin 5-10 min.
Kypsä torttu kumotaan sokeroidulle leivinpaperille ja aluspaperi poistetaan. Torttulevylle levitetään sakeahkoa hilloa tai sosetta ja torttu kääritään rullalle, niin että saumakohta jää tortun alle, jolloin se painuu hyvin kiinni.

 


Kommentit