Iranilaiset leivät

Ainekset

 4 dl vehnäjauhoja
10 g tuoretta hiivaa
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1 1/2 – 2 dl haaleaa vettä

Ohje

 Sekoita kulhossa jauhot, suola ja sokeri. Murenna mukaan hiiva. Lisää seokseen vettä niin paljon, että syntyy kiinteä, mutta pehmeä taikina. Jatka vaivaamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikinaa liinalla peitettynä, lämpimässä paikassa noin tunti. Jaa taikina 10-12 osaan ja kauli paloista jauhotetulla alustalla noin 1 mm paksuisia pyöreitä leipiä. Paista leivät paksupohjaisessa paistinpannussa, kovalla lämmöllä, molemmin puolin niin, että leivistä tulee ruskeapilkkuisia. Puhdista pannu silloin tällöin talouspaperilla. Pane valmiit leivät vadille, liinan alle ja tuo ne myös peitettyinä tarjolle. Leivät kuivuvat helposti.

 


Kommentit